۱۷ مرداد ۱۴۰۲، ۲۳:۳۷

دبیر شورای عالی مناطق آزاد:

جمهوری اسلامی ایران امن‌ترین مسیر برای ترانزیت است

جمهوری اسلامی ایران امن‌ترین مسیر برای ترانزیت است

آبادان- مشاور رئیس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد گفت: در هر صورت امن‌ترین، آسان‌ترین، ارزان‌ترین و سریع‌ترین مسیر برای ترانزیت، خاک جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الله عبدالملکی شامگاه سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت روز خبرنگار که در سازمان منطقه آزاد اروند برگزار شد، اظهار کرد: جامعه‌ای که امید نداشته باشد بی شک خواهد مُرد و به همین دلیل رسانه‌ها باید امیدآفرینی و پیشرفت به جامعه منتقل کنند.

وی افزود: در بسیاری از محورها بیشترین رشد را در دنیا داشته‌ایم که به خوبی به آنها پرداخته نشده است.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد ادامه داد: در پاره‌ای مواقع رسانه‌های ما تحت تأثیر رسانه‌های غربی قرار می‌گیرند. بردن جامعه در قعر چاه و رها کردن در آنجا، رسالت یک رسانه انقلابی و اسلامی نیست.

عبدالملکی تصریح کرد: شاهد هستیم که خبرهای منفی و ناامیدکننده پخش و منتشر می‌شود ولی در خصوص خبرهای امیدآفرین از کنار آن عبور می‌کنیم.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی اینکه (برای اصلاح چارت سازمان منطقه آزاد اروند به دلیل متناسب نبودن با شرایط این منطقه برنامه‌ای دارید؟) گفت: برای موضوع چارت سازمانی یک مصوبه شورای عالی مناطق آزاد داریم که قواعدی را برای اصلاح یا تغییر چارت‌های سازمانی مناطق آزاد الزام را تصویب کرده بودند.

مشاور رئیس جمهور ادامه داد: نمایندگان وزرایی که عضو شورای عالی هستند در این کارگروه هستند که البته محل استقرار آن در دبیرخانه است و بر اساس آن الزامات چارت را می‌توان اصلاح کرد.

عبدالملکی بیان کرد: به طور قانونی ملزم بودیم آن اصلاحات را ابلاغ کنیم و به مناطق آزاد اعلام کردیم تا بر اساس نیازمندی‌هایی که خودشان دارند، اعلام کنند این چارت کجاها مسئله دارد و مورد تأیید نیست و نیازمند اصلاحات هستند تا مجدداً در شورای عالی سعی کنیم چارتی را که مطلوب منطقه و همچنین بر اساس زیست بوم همان منطقه است، اصلاح کنیم.

وی افزود: شخصاً نه معتقد به یکسان بودن چارت منطقه آزاد هستم و نه معتقدم به اینکه تاپ چارت سازمان‌ها کوچک شود. یک تفکری مطرح است که به نظرم تفکر غلطی است و آن اینکه برای چابک کردن سازمان‌ها تاپ چارت تضعیف شود.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد توضیح داد: فضاهایی مانند مناطق آزاد به دلیل اینکه با همه دستگاه‌ها در ارتباط هستند و به نوعی دولت کوچک در همان منطقه هستند که احتیاج دارند در سطوح مدیریتی مناسبی باشند تا بتوانند با همه بخش‌ها تعامل کنند و فعالیت داشته باشند.

عبدالملکی تاکید کرد: معتقد هستیم که مدیران مناطق آزاد پیشنهاد خود را برای اصلاح چارت بدهند تا آن را منتقل و چارت را به شورای عالی ارسال کنیم. اکنون شورای عالی یک دست است و همه همراه هستند.

وی عنوان کرد: موفقیت‌هایی که اخیراً در مناطق آزاد رخ می‌دهد سبب شده تا میزان همکاری سایر دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های دولتی و مجلس شورای اسلامی با این مناطق افزایش پیدا کند که یکی از نشانه‌های آن تصویب مناطق آزاد جدید توسط مجلس است.

مشاور رئیس جمهور در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر مبنی بر اینکه (با توجه به احداث مگاپروژه بندری فاو در کشور عراق و پیامدهای منفی آن، برنامه شما چیست؟) تاکید کرد: در خصوص بندر فاو و کریدورهای ترانزیتی که دارد شکل می‌گیرد، به همه فعالان اقتصادی منطقه اعلام می‌کنم در هر صورت امن‌ترین، آسان‌ترین، ارزان‌ترین و سریع‌ترین مسیر برای ترانزیت، خاک جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.

عبدالملکی افزود: صحبت‌هایی می‌شود که در شرق، غرب و شمال کریدورهایی در حال شکل‌گیری است و البته باید بپذیریم که در تکمیل کریدورهای جنوب، شرق و غرب در سرزمین خودمان کوتاهی کردیم. این را باید پذیریم و می‌پذیریم و اکنون دولت سیزدهم و وزارت راه و شهرسازی با جدیت در حال پیگیری موضوع است.

وی بیان کرد: اینکه تصور کنیم کشورهای دیگر بتوانند سرزمین ما را دور بزنند به آنها اعلام می‌کنم که این تصور از نظر اقتصادی تصور درستی نیست. عمده کریدورهای جایگزین از دو یا سه کشور عبور می‌کند که اغلب این سه کشور یا ناامن هستند یا با یکدیگر درگیری سیاسی و نظامی دارند.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد ادامه داد: در کشور ما با وجود اینکه شاید کریدور راه آهن تکمیل نشده باشد اما نظام حمل و نقل ترکیبی خوبی را داریم و در بنادر ما همچون چابهار، رجایی و اروند کالا تخلیه می‌شود و آنجا که ریل است به صورت ریلی و آنجا که کامیون است با کامیون به خطوط ریلی حمل می‌شود.

عبدالملکی توضیح داد: با توجه به امنیتی که در سرزمین ایران داریم و قیمت بسیار پایین انرژی به صورت خودکار می‌توانیم بگوییم که هزینه حمل کالا به وسیله ایران بسیار پایین‌تر از کریدورهای دیگر است.

وی تاکید کرد: برنامه قطعی جمهوری اسلامی ایران تکمیل کریدورها است و هم اکنون این ظرفیت وجود دارد که جا به جایی کالا را داشته باشیم.

وی عنوان کرد: کشورهای همسایه حقشان است که تلاش خود را بکنند ولی قطعاً مزیت سرزمینی جمهوری اسلامی ایران بر تمام این مناطق و کشورهای اطراف می‌چربد و عزیزانی که صاحب کالا و بار در کشورهای شمالی ما هستند بهتر است از طریق ایران ما کالای خود را جا به جا کنند و خیال آنها راحت باشد که در حال تکمیل کریدورها هستیم.

کد خبر 5857109

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha